Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Ликьор от праскови

Ликьор от праскови

Ликьор от праскови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Общо
6 мин.

Необходими Продукти

  • праскови - 5 бр., презрели Захар ванилия - 2 бр. ракия - 1 л (може и спирт)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се измиват и почистват от костилките. Изстисква се сокът или със сокоизстисквачка.

Колкото чаши сок сме получили, толкова и ракия или спирт /но трябва да е чист, не метилов или дестилат, който се разрежда предварително/.

На всяка чаша сок се слагат и по 3 с.л.захар (пълни) и ванилиите.

Налива се в стъклена бутилка и от време, на време се разклаща, за да се разтвори захарта.

Първите два-три дена държим ликьора на слънце, трябва да добие тъмнооранжев цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джина Димитрова
Джина Димитрова
После се прибира ,зада не стане кафяв.Трябва де е по светъл,нали е от праскови.
14.05.2018 16:09
2
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Първите два дни държим ликьора на слънце, ок, а оттам нататък какво се случва? Готов е за консумация или трябва да престои още време на тъмно примерно?
14.05.2018 15:19
1
Покажи всички подкоментари