Начин на приготвяне
Измиваме прясно набрани листа от глухарче. За да намалим нагарчащия им вкус, ги накисваме за 30 минути в студена вода. Отцеждаме добре и подсушаваме. Подреждаме ги в салатна чиния.
Картофите сваряваме в кипяща подсолена вода. След като се охладят, ги нарязваме на кубчета.
Бекона нарязваме на ленти и запичаме до златиста коричка в нагорещен тефлонов тиган.
В него запичаме и шалота, нарязан на дебели шайби.
В пасатор поставяме печения шалот и съставките за дресинга. Пасираме до гладкост.
В блендер слагаме чабатата на хапки и бекона, смилайки ги на трохи.
Оставяме няколко хрупкави чипса от бекона за аранжиране.
Пошираме рохки пъдпъдъчи яйца.
Поднасяме салатата, овкусена с дресинга преди консумация.
Отгоре прибавяме хрупкавата беконова поръска.
Завършваме с рохко яйце и чипс от бекон.
Декорираме с цветчета от невен и синчец.