Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата с листа от глухарче, нахут и хрупкава беконова поръска

Салата с листа от глухарче, нахут и хрупкава беконова поръска

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Салата с листа от глухарче, нахут и хрупкава беконова поръска
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Свежи листа от глухарче и хрупкав бекон - симфония, а не салата"

Необходими Продукти

  • радика - 2 шепи листа
  • бекон - 100 г
  • нахут - 1 консерва
  • картофи - 2 бр., пресни
  • чабата - 1/2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка, зелената част
  • пресен чесън - 1 стрък
  • пъдпъдъчи яйца - 2 бр.
  • магданоз
  • За дресинга
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • балсамов оцет - 1/4 ч.ч., бял
  • шалот - 1 бр.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • сол
  • черен пипе на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прясно набрани листа от глухарче. За да намалим нагарчащия им вкус, ги накисваме за 30 минути в студена вода. Отцеждаме добре и подсушаваме. Подреждаме ги в салатна чиния.

Картофите сваряваме в кипяща подсолена вода. След като се охладят, ги нарязваме на кубчета.

Бекона нарязваме на ленти и запичаме до златиста коричка в нагорещен тефлонов тиган.

В него запичаме и шалота, нарязан на дебели шайби.

В пасатор поставяме печения шалот и съставките за дресинга. Пасираме до гладкост.

В блендер слагаме чабатата на хапки и бекона, смилайки ги на трохи.

Оставяме няколко хрупкави чипса от бекона за аранжиране.

Пошираме рохки пъдпъдъчи яйца.

Поднасяме салатата, овкусена с дресинга преди консумация.

Отгоре прибавяме хрупкавата беконова поръска.

Завършваме с рохко яйце и чипс от бекон.

Декорираме с цветчета от невен и синчец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: