Начин на приготвяне
Почистените череши от костилките се посипват в 3-4 с.л. захар и 2-3 с.л. вода и се кипват, но не се преваряват, а само да се разтопи захарта. Охлаждат се.
Жълтъците се разбиват със захарта, докато избледнеят и удвоят обема си. При непрекъснато бъркане се долива горещата течна сметана. Прехвърля се в тенджера и при непрекъснато бъркане се сгъстява на котлон.
Шоколадът се разтопява с 1 с.л. прясно мляко. По голямата част от разтопения шоколад се размесва с половината от охладения крем, а в другата половина от крема се добавя ванилия.
Разбива се сухата сметана с прясното мляко по указание на пакетчето, след като се е разбила добре, се смесва с желатина, който е предварително накиснат във вода и разтопен на водна баня.
Сместа със сметаната и желатина се разпределя между двата крема, разбъркват се и се оставят да постегнат за около 10 минути.
Десертът се оформя в чаши. На дъното се поставят череши, следва бял крем, след това череши, шоколадов крем, череши, разтопен шоколад, череши и бяло парфе.
Най-отгоре се слага от разтопения шоколад и череши за декорация. Охлажда се много добре в хладилник преди сервиране.
Трайността му е 2-3 дни, покрит с фолио и в хладилник