Начин на приготвяне
Чийзкейкът е за тава с диаметър 20 см.
Смилат се поотделно бисквитите и бадемите и се размесват. Добавят се захарта и разтопеното краве масло и се размесват добре. Прехвърля се в кексова форма с пръстен, за да може да се отдели и се разстила по дъното и малко по стените, като се притиска с лъжица.
Запича се около 10 минути в предварително загрята до 220 минути фурна, докато стегне.
Разбиват се изварата и сметаната до получаване на мек крем. Добавя се захар и ванилия и се разбива няколко минути до поемане на захарта. Прибавят се разбитите яйца и се разбива още около 3 минути. Изсипва се върху блата.
Пече се в не много силна фурна около 160 градуса за около 20-30 минути, докато се стегне. Охлажда се.
Почистените череши от костилките, захарта, лимоновия сок, водата и есенцията се кипват няколко минути, докато се разтопи захарта.
Добавя се разтопеният желатин и се разбърква добре. Охлажда се и се разпределя върху охладения чийзкейк.
Охлажда се преди сервиране.