Начин на приготвяне
В касерола наливаме малко вода, прибавяме обелената четвъртинка кромид лук, посоляваме и слагаме на котлона да заври. Добавяме ориза. Варим и внимаваме да не се превари. Отстраняваме лука и отцеждаме от водата.
Ориза смесваме с накълцаното пилешко месо. Овкусяваме със черен пипер и сол.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде и 1/2 от количеството прибавяме в плънката.
Взимаме корите за баница, една по една намазваме с топено краве масло и разпределяме от плънката. Първата кора навиваме на руло, след това на охлюв и поставяме в средата на предварително намаслен сахан или малка тавичка. С второто руло продължаваме витата баница и запълваме целия сахан.
В купичка разбиваме яйцето заедно с готварската сметана и щипка сол.
Поливаме отгоре баничката и поръсваме с останалото количество настърган кашкавал и топено масло.
Слагаме баницата в предварително загрята фурна на 195 градуса и печем до готовност.
За направата на баницата спокойно може да ползвате останало в хладилника пиле с ориз.
Сервирайте баницата топла с кисело мляко.