Свинско месо с картофи по руски

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
12/05/2018
"Вкусно по руски - апетитно свинско месо с картофи "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 538
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. В тенджера нагрейте олиото, добавете месото и пържите до златист цвят. Прибавете нарязания на по-едро лук и моркова, нарязан на шайби, разбъркайте и затворете капака на тенджерата, пържите до омекването на лука.

Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер, червения пипер и предварително разтвореното доматено пюре в 100 мл вода и 1 к.л. захар (тя се добавя, за да убие киселинността на доматите).

Разбъркайте ястието и отгоре разпределете картофите, нарязани предварително на по-едри кубчета, посолете на вкус.

Затворете капака и готвите на много слаб огън за около 20 минути. Прибавете счуканите скилидки чесън и 1 черпак гореща вода, затворете капака.

След като заври, добавете 2 черпака гореща вода, оставете да покъкри 5 минути и поръсете с пресен копър (може и сух), разбъркайте и отстранете ястието от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
YanitaF
YanitaF
30.05.2020 00:49
Божествено стана ? Благодаря за хубавата рецепта.
0
0