Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки.
В тенджера загрейте олиото, добавете месото и пържите до златист цвят.
Прибавете нарязания на по-едро лук и моркова, нарязан на шайби, разбъркайте и затворете капака на тенджерата, пържите до омекването на лука.
Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер, червения пипер и предварително разтвореното доматено пюре в 100 мл вода и 1 к.л. захар (тя се добавя, за да убие киселинността на доматите).
Разбъркайте ястието и отгоре разпределете картофите, нарязани предварително на по-едри кубчета, посолете на вкус.
Затворете капака и готвите на много слаб огън за около 20 минути.
Прибавете счуканите скилидки чесън и 1 черпак гореща вода, затворете капака.
След като манджата заври, добавете 2 черпака гореща вода, оставете да покъкри 5 минути и поръсете с пресен копър (може и сух), разбъркайте и отстранете ястието от котлона.
Свинското месо с картофи по руски е готово.
Коментари