Булгурени кюфтета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Булгурени кюфтета2 / 2
09/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15-20 бр.
"Добре де, освен булгур има и кайма, но да знаете, че са страхотни"

Необходими Продукти

  • булгур - 250 г
  • кайма - 250 г, за предпочитане телешка или смес
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 големи скилидки
  • доматено пюре - 4 с.л. гъсто
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • мазнина - за пържене
  • брашно - за овалване или галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият и отцеден булгур сложете да се свари, след което отново добре го отцедете в гевгир.

Към булгура добавете каймата, скълцания ситно лук, накълцания чесън, всички подправки и малко лимонов сок и доматено пюре.

От така приготвената смес оформяйте с леко намазнени ръце кюфтенца, овалвайте ги в брашно или галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина равномерно.

Получават се изключително вкусни булгурени кюфтета, които се поднасят със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
На мен ми харесва и смятам, че е чудесна идеята за булгурени кюфтенца, ще ги пробвам.
09.01.2016 09:36
Цонкова
Цонкова
рецептата не е добра...може би трябва и яйце и по малко булгур
22.03.2013 12:23
1