Начин на приготвяне
Яйцата разбиваме със захарта до побеляване.
Какаото го размиваме с топлата вода и го добавяме към сместа. Прибавяме и брашното при внимателно бъркане.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена кексова форма и печем в предварително загрята фурна до готовност - до суха клечка.
Вадим от формата и оставяме да изстине.
След това отрязваме капаче от горната страна около 1.5 см дебелина. Слагаме го внимателно настрана, без да го счупим.
Вътрешността на кекса издълбаваме с лъжица внимателно, като оставим от двете страни поне по 1- 1.5 см ръб.
Приготвяме крема, като разбием с лъжица сметаната, маслото, захарта и ванилията.
С готовия крем пълним кекса и изравняваме.
Отгоре на 5-6 места сипваме по лъжица от течния шоколад.
С ножче намазваме ръбовете с течен шоколад, за да може да залепнат при затварянето.
Затваряме с капачето.
Така напълнения кекс заливаме с глазурата, приготвена от разтопения в МФ шоколад и разбит енергично с кравето масло до еднородна смес.
Украсата на този ужасно вкусен и сочен десерт оставям на вашето въображение!
Аз го украсих с пресни домашни ягоди, потопени в разтопен бял шоколад :)
Друг вариант - с желирани бонбони и капки разтопен бял шоколад.
Шоколадовият венец с бели ягоди е готов.
Коментари