Начин на приготвяне
Пуешките гърди се нарязват на филии под ъгъл. Посоляват се със сол и пипер. Разбъркват се с ръце за да полепнат подправките.
В тиган на висока температура се загрява зехтин и се поставя пуешкото, оставя се да се карамелизира за около 2 до 3 минути на страна. Изважда се и се оставя настрана.
Гъбите се нарязват на по-дебели филии.
В същия тиган се поставя маслото да се разтопи и се добавят гъбите.
Посоляват се, добавя се пресован чесън, разбърква се. Оставят се да се запържат, докато останат само на мазнина, до леко кафеникаво. Деглазират се с виното, разбъркват се и се прибавя бульонът.
Оставят се в тигана, като се намалява температурата и докато сосът се редуцира наполовина - за около 7 мин. След това се прибавя и сметаната, разбърква се.
Сиренето се настъргва на ситно ренде, добавя се към гъбите, ако е необходимо, се посолява, но много внимателно, защото сиренето е солено, подправя се с бял пипер.
Връщат се отново пуешките гърди, намалява се още температурата на котлона и се оставя да къкри за около 3-4 мин.
По избор се сварява паста и се сервира върху горещата паста. Залива се със сос.
Пуешките гърди с крем от пармезан, гъби и чесън са много вкусни!
Източник: MasterChef J. Mielle
Пуешките гърди може да се заменят с пилешки гърди.
Гарнитурата е по избор.
Сервирах ястието с талиатели и отстрани глазирани моркови.
Коментари