Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки гърди с крем от пармезан, гъби и чесън

Пуешки гърди с крем от пармезан, гъби и чесън

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пуешки гърди с крем от пармезан, гъби и чесън
Снимка: marcheva14
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ароматна комбинация от вкусове, която ще ви плени"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 4 бр.
  • сол - 1/2 ч.л. равна
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • печурки - около 500 г гъби
  • масло - около 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • пилешки бульон - 100 мл
  • сметана - 200 мл 35% пълномаслена
  • пармезан - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките гърди се нарязват на филии под ъгъл. Посоляват се със сол и пипер. Разбъркват се с ръце за да полепнат подправките.

В тиган на висока температура се загрява зехтин и се поставя пуешкото, оставя се да се карамелизира за около 2 до 3 минути на страна. Изважда се и се оставя настрана.

Гъбите се нарязват на по-дебели филии.

В същия тиган се поставя маслото да се разтопи и се добавят гъбите.

Посоляват се, добавя се пресован чесън, разбърква се. Оставят се да се запържат, докато останат само на мазнина, до леко кафеникаво. Деглазират се с виното, разбъркват се и се прибавя бульонът.

Оставят се в тигана, като се намалява температурата и докато сосът се редуцира наполовина - за около 7 мин. След това се прибавя и сметаната, разбърква се.

Сиренето се настъргва на ситно ренде, добавя се към гъбите, ако е необходимо, се посолява, но много внимателно, защото сиренето е солено, подправя се с бял пипер.

Връщат се отново пуешките гърди, намалява се още температурата на котлона и се оставя да къкри за около 3-4 мин.

По избор се сварява паста и се сервира върху горещата паста. Залива се със сос.

Пуешките гърди с крем от пармезан, гъби и чесън са много вкусни!

Източник: MasterChef J. Mielle

Пуешките гърди може да се заменят с пилешки гърди.

Гарнитурата е по избор.

Сервирах ястието с талиатели и отстрани глазирани моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

E. Огнянова
E. Огнянова
Много вкусно! Заслужава си!
23.01.2019 21:08
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Мноого апетитна комбинация! Поздрави!
14.05.2018 15:23