Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Класически вишнев пай

Класически вишнев пай

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Класически вишнев пай3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Вишните правят всеки десерт още по-вкусен и ароматен - убедете се и сами в това"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125г меко
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 3 бр
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • вишни - 200 - 300 г пресни
  • захар - 3 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта. Добавяте яйцата и след това пресятото брашно заедно с бакпулвера и лимоновата кора.

Накрая добавете и ванилията. Намажете формата за печене с краве масло и поръсете с малко брашно.

Излейте сместа и заравнете.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Измийте и подсушете вишните, след което ги изсипете върху сместа.

Разпределете ги равномерно и ги притискайте с ръце. Поръсете с кристалната захар.

Печете пая около 30 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: