Начин на приготвяне
Отстраняват се тлъстините на месото и се реже на дребни късчета.
Приготвя се сос, като се киснат в гореща вода сливите до набъбване. Отстраняват им се костилките и се режат на много ситно и се разбъркват с другите продукти.
Заливаме месото с този сос и разбъркваме добре, така че да се разпредели сосът равномерно по всички кубчета. Престоява 1/2 час.
Пържи се на части в силно сгорещено до запушване олио за кратко време и се вади с решетъчна лъжица. Не бива да се препържва, защото става жилаво, но и не бива наведнъж да се пържи всичкото, защото си пуска сока и се задушава, а не се пържи.
Мазнината се прибира в буркан. Може да се ползва повторно за фритюрно пържене.
Медено-джинджифиловия сос:
Разтваря се медът с виното, добавят се джинджифилът, соевият сос, ябълковият оцет, захарта, нишестето и сусамовото олио и всичко се разбърква до хомогенна смес. Поставя се на котлона да кипне и се добавят късчетата месо, разбърква се и се сервира.