Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Сос за агнешко печено

Сос за агнешко печено

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Сос за агнешко печено
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Разкошен сос, който ще направи вашето агнешко още по-неустоимо!"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • сметана - 200 мл готварска
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бял пипер - щипка /или черен пипер/
  • сок - 1 ч.ч. от печенето агнешко, задължително
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на този апетитен сос за агнешко започваме с обелването на гъбите.

Обелваме ги като махаме горния слой, след което режем на филийки и със ситно нарязания лук ги изсипваме в един тиган.

Вътре прибавяме масло и олио, за да не загори маслото, и пържим.

След като са готови гъбите, прибавяме една лъжица брашно и разбъркваме добре. След което изсипваме сока на печеното агнешко, прибавяме готварската сметана и подправяне.

Посоляваме и разбъркваме добре. Получава се страхотен сос за месо!

Сосът за агнешко печено придава невероятен вкус на месното ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: