Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Лава кейк с малиново кули

Лава кейк с малиново кули

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Лава кейк с малиново кули4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4
"Нежен кейк с ароматно малиново кули - романтика в чинийка"

Необходими Продукти

  • натурален шоколад - 100 г
  • масло - 100 г
  • захар - 70 г
  • брашно - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • малиново кули - за гарниране
  • сладолед - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви една класика, а именно Лава кейк. Шоколадово изкушение, което можем да гарнираме с пресни плодове, сладолед или да поднесем със сос. Най-хубавото е, че може да си оставим няколко кейкчета във фризера и да имаме винаги нещо шоколадово под ръка.

За този сладкиш е изключително важно да спазваме точните грамажи на продуктите, а също така и времето за печене.

Разтапяме маслото, шоколада и захарта на водна баня или в микровълнова.

Разбиваме яйцата за кратко с помощта на тел и ги добавяме бавно към леко охладената шоколадова смес. Прибавяме пресятото брашно и ванилията. Разбърква до хомогенност, но не повече.

Намазваме силиконовите формички (разбира се може да използваме и стъклени, керамични и т.н.) с масло с помощта на четка и поръсваме с брашно така, че да полепне навсякъде.

Разпределяме сместа във формичките и ги поставяме в хладилника за около час. Печем в предварително загрята фурна точно на 220 градуса за 11-12 мин. Ако печем замразени кейкчета, то тогава увеличаваме времето с 2 мин.

Имайте предвид, че времето може малко да варира в зависимост от фурната и големината на формичките. Целта е бързо да получим коричка в краищата на кейка, а вътре да имаме течен център.

Моите лава кейкове гарнирах с малиново кули и/или сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: