Персийска пита

15/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13442
"Омайващо вкусни персийски питки, които ви препоръчваме да опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пак
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 180 - 200 мл
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставя маята, сол и се налива водата. Бърка се хубаво и постепенно се прибавя брашното. Когато се поеме цялото брашно, се измесва на ръка.

Оставя се да втаса.

После се бърка 1-2 пъти, за да спадне, отделят се малки топки, от които на ръка или с точилка се разточват малки кръгли тънки питки.

Отгоре се поръсват с мазнина и след това със сусам.

Пекат се в силно загрята фурна, докато леко станат кафяви - около 5 минути.

Консумират се с пюре от авокадо.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Питките са вкусни. Времето за печене обаче е доста повече от 5 минути..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв