Начин на приготвяне
Омесва се тесто от продуктите и то веднага се разделя на 4 части.
От тях се разточват 4 кори - 20-25 см в диаметър, намазани с олио, като на 1-та и 3-та се поръсва и сирене на вкус. Най горната кора не се намазва с олио.
Така получената купчинка от кори се разтяга малко с пръсти до диаметъра на тавата. Нарязват се ленти - 3-4 см, усукват се леко и се нареждат в тавата, намазана с олио и покрита с хартия за печене на дъното.
Оформената пита се оставя да втасва 1 час на 30-40 градуса във фурната, покрита с найлон.
След това се намазва с 1 жълтък, малко пр. мляко и олио.
Пече питката се на 180 градуса до готовност, като първите 20 минути е само на включен долен реотан, след което се включват и двата реотана за още 15-20 минути до готовност, но и според фурната.
Коментари