Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Усукана пита

Усукана пита

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Усукана пита
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Следвайте внимателно инструкциите и вие ще може да впечатлите семейството си с такава усукана пита"

Необходими Продукти

  • брашно - около 700 г
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр. /жълтъка за намазване/
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • мая - 20 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • маргарин - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л
  • сирене - 200г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от продуктите и то веднага се разделя на 4 части.

От тях се разточват 4 кори - 20-25 см в диаметър, намазани с олио, като на 1-та и 3-та се поръсва и сирене на вкус. Най горната кора не се намазва с олио.

Така получената купчинка от кори се разтяга малко с пръсти до диаметъра на тавата. Нарязват се ленти - 3-4 см, усукват се леко и се нареждат в тавата, намазана с олио и покрита с хартия за печене на дъното.

Оформената пита се оставя да втасва 1 час на 30-40 градуса във фурната, покрита с найлон.

След това се намазва с 1 жълтък, малко пр. мляко и олио.

Пече питката се на 180 градуса до готовност, като първите 20 минути е само на включен долен реотан, след което се включват и двата реотана за още 15-20 минути до готовност, но и според фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Правих тази питка ,страхотна е ,браво Таня
01.04.2016 18:39
1
Биляна Владова
Биляна Владова
Браво, много добре изглежда
01.04.2016 16:40
1
1