Начин на приготвяне
Оризът се измива под студена вода. Поставя се в тенджера заедно с кокосовото мляко и водата.
Оставя се да заври на умерена температура, след което се намалява температурата на котлона и се оставя да къкри за 15 минути при периодично разбъркване.
Сваля се от огъня и се добавя захарта, ванилията и оцетът, разбърква се. Охлажда се напълно.
Плодовете се нарязват на пръчици и се заливат с ликьора. Оставят се да се мариноват.
Върху хартия за печене се разчертават 4 правоъгълника с размер 30х9 см и четири правоъгълника с размер 30х11 см.
Охладеният ориз се разстила върху по-малките правоъгълници около 0.5 см. В долната му част се прави улей, там се поставят нарязаните плодове.
С помощта на хартията се завива на стегнато руло и се оставя в хладилник.
Шоколадът се разтопява на водна баня с глюкозата. Охлажда се до стайна температура и се намазва върху по-големите правоъгълници на по-плътен слой. Изчаква се да се стегне на стайна температура и да бъде еластичен.
Върху него се поставят рулата от ориз и се завиват, така че целите да са обгърнати с шоколад. Завиват се в хартията и се оставят в хладилник, за да стегнат.
Шоколадовото суши се нарязва с топъл нож.
Поднася се с купичка портокалов ликьор за топене.
Коментари