Начин на приготвяне
Оризът се измива под студена вода, изцежда се. Слага се в тенджера, като се прибавя сметаната и прясното мляко.
Добавя се захарта и ваниловите семена. Тенджерата се поставя на котлон и след като заври, се намалява температурата, оставя се да къкри за около 20 минути.
Периодично се разбърква. Оризът трябва да е омекнал, но запазил целостта си.
Сместа ще изглежда рядка, но след като се охлади, ще се стегне.
Изважда се пръчката канела и се добавя розовата вода, разбърква се внимателно.
Разпределя се в купички или в подходящи високи чаши, а отгоре се разпределят нарязаните ягоди.
Пудингът се поръсва с филирани бадеми.
Ароматното мляко с жасминов ориз, ягоди и филиран бадем е много вкусно.