Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват добре, измиват се и се подсушават. Режат се наполовина по дължина и се издълбават с лъжица.
Хлебните трохи се поставят в дълбока купа, прибавят се лъжичка сол, мащерка, магданоз, чесънът, нарязан на ситно, пармезанът и половината кашкавал, зехтинът и настърганата лимонова кора.
Разбърква се добре, като се получават леко мокри трохи.
Взема се тиквичката и в издълбаното легло се поставя от сместа, като се притиска леко.
Напълнените тиквички се подреждат в тава върху хартия за печене и се намасляват със зехтин, като се полива на тънка струя.
Поставят се в загрята фурна и се пече на 200 градуса за 30-40 минути, до омекване на тиквичките.
Пълнените тиквички се поръсват с останалия кашкавал и се оставят във фурната още 5-10 минути до златист загар.
Пълнените тиквички с хляб и пармезан са готови.