Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с хляб и пармезан

Пълнени тиквички с хляб и пармезан

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Пълнени тиквички с хляб и пармезан
Снимка: Dora Grozeva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Какво правим със сухия хляб ли - превръщаме го в ароматна плънка за тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • хляб - 180 г трохи от сух
  • сол - 1 ч.л.
  • пармезан - 20 г настърган
  • кашкавал - 80 г настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонова кора - от 1/4 лимон
  • риган
  • мащерка
  • магданоз
  • зехтин - за печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват добре, измиват се и се подсушават. Режат се наполовина по дължина и се издълбават с лъжица.

Хлебните трохи се поставят в дълбока купа, прибавят се лъжичка сол, мащерка, магданоз, чесънът, нарязан на ситно, пармезанът и половината кашкавал, зехтинът и настърганата лимонова кора.

Разбърква се добре, като се получават леко мокри трохи.

Взема се тиквичката и в издълбаното легло се поставя от сместа, като се притиска леко.

Напълнените тиквички се подреждат в тава върху хартия за печене и се намасляват със зехтин, като се полива на тънка струя.

Поставят се в загрята фурна и се пече на 200 градуса за 30-40 минути, до омекване на тиквичките.

Пълнените тиквички се поръсват с останалия кашкавал и се оставят във фурната още 5-10 минути до златист загар.

Пълнените тиквички с хляб и пармезан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: