Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Супа от цели миди

Супа от цели миди

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Супа от цели миди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • миди - 3 - 4 кг с черупките
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 4 клонки
  • домати - 1 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • ориз - 2 с.л.
  • бульон - 1 литър
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се варят с черупките и се прецежда бульонът, отделя се един литър от него, а мидите се почистват. В загрято олио се запържват нарязаният лук и настърганият морков.

Когато поомекнат се добавя нарязаният чесън, магданоз и нарязан домат. Налива се бялото вино и се изчаква да се поизпари.

Накрая се добавя оризът, разрежда се с бульона, добавят се мидите, посолява се и се оставя да ври около 15 минути.

Застройва се с жълтъците, разбити с киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: