Телешко с гъби кладница

VeliVeli
Чирак
1043345
Телешко с гъби кладница1 / 2
19/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки котлети - 600 г
  • гъби кладница - 500 г
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 60 мл
  • течна сметана - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките котлети се поръсват от всички страни със сол и черен пипер.

Овалват се в брашното и се запържват в маслото с олиото и от двете страни. След това към месото се добавя бялото вино, течната сметана и дижонската горчица. Поръсва се на вкус с листенца мента, черен пипер и сол.

Похлупва се съда с капак и се оставя на намален котлон за около 30 минути. След като месото омекне, се добавят почистените от пънчетата и нарязани на ленти гъби Кладница и се оставя на котлона за още 10 - 15 минути.

При сервиране поднесете в затоплени дълбоки чинии, гарнирайте със стръкчета мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: