Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Пъстри и бързи пикантни гювечета

Пъстри и бързи пикантни гювечета

Пъстри и бързи пикантни гювечета
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Отлично решение за заети домакини - пъстри и бързи пикантни гювечета"

Необходими Продукти

  • пушено месо - 600 г (бут, флейки или врат)
  • картофи - 1 кг
  • чушки - 1 буркан червени печени
  • гъби - 800 г пресни
  • зелен лук - 1 връзка
  • яйца - 6 бр.
  • доматен сок - 1 бирена бутилка
  • лют пипер - едро смлян
  • джоджен
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите за пържене и ги изпържете. Почистете гъбите и ги изпържете с малко масло и пресния лук, овкусете ги с джоджен.

Останалите продукти нарежете и започнете да редите гювечетата, като най-отдолу сложите малко олио, от филето, картофи, гъби, чушки. И за по-интересна визия подредете отгоре като мен леко под наклон от картофите и филето.

Полейте с доматен сок и печете във фурната, след като са почти готови извадете и счупете по 1 яйце, поръсете с лют пипер.

Върнете във фурната само да стегне яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: