Начин на приготвяне
Измиваме добре агнешката плешка и след това си оформяме джоба, като отлепим с ръка кожата или си помагаме с нож. Осоляваме плешката както отвън, така и вътре и оставяме настрана.
Приготвяме плънката, като си нарязваме на едро зеления лук и спанака. В сгорещено олио ги запържваме, като прибавяме и ориза.
Прибавяме червения пипер, наливаме малко вода и оставяме на котлона за малко. След като оризът поеме водичката, премахваме.
Напълваме всичко това в джобчето и го зашиваме или просто използваме клечки за шишчета. Поставяме в тавичка.
Намазваме плешката със зехтина и поръсваме с червения пипер и джоджена. Прибавяме и водата, като след това поставяме във фурната, но преди това завиваме с фолио.
Първият 1 час печем на 200 градуса, а след това намаляваме фурната на 180 градуса. Проверяваме с вилица, щом самата вилица влиза без проблем, значи е готово.
Премахваме фолиото и печем агнешкото за още 10 минути, за да се получи коричка.
Печеното Агнешко със Спанак и Зелен лук е готово.
Коментари