Домашна лятна торта с ягоди

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Домашна лятна торта с ягоди
Снимка: Дани Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Знаем, че лятото е сезонът на диетите, ама така ни се прияде една лека тортичка с ягоди"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 6 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 2 кофички от по 400 г
  • пудра захар - 1 ч.ч. или 1 пакетче от 200 г
  • ягоди - 200 - 300 г
  • За украса
  • ягоди - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се водата и брашното. Сместа се разделя на 2 равни части.

Взема се тава (продълговата или кръгла) и се застила с хартия за печене. При желание може малко да се намаже с олио, но хартията се отделя и без да е намазана.

Изпичат се 2 блата и се оставят да поизстинат. През това време се разбива с миксер заквасената сметана с пудрата захар. Прибавят се и ситно нарязани ягоди. Всичко се разбърква добре.

Взема се първият блат, поставя се в подноса, който сте избрали, и се сиропира съвсем леко (може да се използва сок от компот или прясно мляко).

Намазва се обилно с крема от сметана с ягоди.

Отгоре се поставя и втория блат. Сиропира се. Украсява се с останалите ягоди по желание.

Хубаво е плодовата торта да престои поне една вечер в хладилник, за да се стегне кремът, а и след престояване блатовете се напояват повече и се надуват.

Домашната лятна торта с ягоди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: