Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът от сливи.
Плодовете се почистват от костилките, белят се и нарязват на дребни парчета. Посипват се със захар и се варят за няколко минути. Прибавя се разбития пудинг с малко вода, вари за още 3-4 минути.
Оставя се да се охлади.
Блатът се приготвя, като яйцата и захарта се разбиват на пухкава пяна, добавят се течните съставки, брашното с бакпулвера и накрая - ванилията и кората от лимон.
Пече се в предварително загрята фурна на 175 °C в подходяща кръгла форма /ринг върху хартия за печене за около 40 мин.
Охладеният блат за торта се разрязва на две, така че да се оформят 2 по-тънки блата.
Сглобяваме плодовата торта в тази последователност: блат, 1/2 от крема, върху него се нанася 1/2 от разбитата сметана. Действието се повтаря отново.
Поръсва се с трохички от блата тази сочна лятна торта със сливи.
Със сливи препоръчваме да опитате също нашите рецепти за крамбъл или пай от сливи.