Начин на приготвяне
Бисквитите за плодовата торта се смилат, към тях се прибавя разтопеното масло и се разбъркват добре.
След това получените бисквитени трохи се пресипват в подходяща форма. Оформя се равен блат, като се притиска с лъжица или дъното на чаша и блатът се прибира в хладилник.
За приготвянето на крема се разбива сладкарската сметана, докато се образуват твърди връхчета.
В отделна купа се нарязват на дребно плодовете, боровинките се прибавят цели.
Към плодовете се добавят захарта и заквасената сметана. Разбъркват се добре и най-накрая се прибавя битата сметана.
Така полученият плодов крем се разпределя върху охладения бисквитен блат.
Плодовата торта се поръсва с шоколадова гранола и се прибира в хладилник за поне 3 часа.
Дано успеете да изчакате тази много вкусна леката лятна торта с плодове.