Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Клафути с горски плодове

Клафути с горски плодове

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Клафути с горски плодове4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Не може да останете безразлични към нежния аромат на това клафути с горски плодове"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.5 - 2 ч.ч.
  • горски плодове - 800 г(пресни или замръзени)
  • сметана - 200 г (сладкарска)
  • захар - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • бадемова есенция - 1 ч.л.
  • ванилова есенция - 1 ч.л. (или 2 пак. ванилия)
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се хубаво горските плодове и се подсушават. Ако ползвате замразени, оставете ги да се размразят, след което ги оставете в цедка в дълбок съд 2-3 часа, за да се отцедят добре.

Разбиват се яйцата до консистенцията на крем. Добавя се захарта, сметаната и есенциите. Всичко се разбърква добре.

Добавя се пресятото брашно с бакпулвера и бъркаме до получаването на еднородна смес.

Формата се маже с масло (ако формата е силиконова, може да не се маже).

Разпределя се тестото във формата, а отгоре се изсипват горските плодове.

Пече се в загрята на 180°C фурна, 40-45 мин или до порозовяване.

Клафутито се сервира с бита сметана или ванилов сладолед.

Клафутито с горски плодове е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Получи се много лек, ароматен и свеж от пресните горски боровинки сладкиш.Много се хареса, благодаря за чудесната рецепта!
Приготвих го с чаша и половина брашно, 170 гр
20.07.2018 19:10
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Много благодаря, непременно ще я приготвя !
18.07.2018 10:05
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Рецептата ми се струва хубава и искам да я опитам, но какво е количеството брашно?
17.07.2018 13:37
1
1
Покажи всички подкоментари