Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Смадок на Фурна

Смадок на Фурна

Смадок на Фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • смадок - 4 - 5 парчета почистена и нарязана бяла риба
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • дафинов лист - 4 - 5 бр
  • сол
  • олио
  • подправка за риба
  • лимон
  • за соса
  • брашно - 1 с.л
  • яйцa - 1 бр
  • брашно - 1 с.л
  • горчица - 1 ч.л
  • сол
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите нарязани парчета от рибата осоляваме и наръсваме с подправката за риба. Намазваме ги с олио и нареждаме в намазаната с олио тава.

Върху парчетата слагаме нарязаните скилидки чесън и дафиновите листа.

Поставяме във фурната и печем около 40 минути.

Разбиваме яйцето заедно с чаша вода и брашното.

В съд поставяме маслото и след като се разтопи, добавяме сместа и бъркаме до сгъстяване.

Готовия сос овкусяваме с горчицата и подправките по ваше желание.

Сервираме рибата полята отгоре със соса и прибавяме парченце лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: