Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Бротола на Фурна

Бротола на Фурна

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Бротола на Фурна
Снимка: Анонимен
1 / 3
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба - 4 филета бротола
  • галета - 2 с.л.
  • лимон - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • целина - 1 с.л. листа, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцеждаме сока от лимоните. Смесваме го с горчицата, черния пипер, зехтина и солта.

Разбъркваме и оставяме настрани.

Изсипваме галетата в тефлонова тавичка и отгоре подреждаме рибните филета едно до друго.

Заливаме с горната смес с лимоновия сок.

Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 20 минути. След това махаме фолиото и печем още 10 минути.

Изваждаме от фурната и поръсваме с нарязани на дребно листа целина.

Сервираме печената риба веднага.

Бротола на Фурна е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не пробвайте,пълна глупост!!!
17.10.2023 21:35