Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с кисело мляко

Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Палачинки с кисело мляко
Снимка: Анонимен
4 / 26с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5118
427
322
26
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
+Малко олио и водата да е ВРЯЛА??
11.03.2023 10:29
2
1
2
Покажи всички подкоментари
Людмила
Людмила
Редовно се правят вкъщи
02.09.2022 10:57
9
1
Анонимен
Анонимен
Чудесни са.
01.09.2022 13:53
4
2
Анонимен
Анонимен
Браво страхотни
12.03.2022 15:49
2
Росица Маринова
Росица Маринова
Допаднаха ми , но мисля че е необходима малко мазнина в сместа и дори в тигана на котлона , че при мен дори в тиган с незалепващо покритие ми залепнаха . Иначе ако нямам време и имам кисело мляко бих повторила палачинките :)
17.11.2019 17:22
8
3
AMATbOP#235475
AMATbOP#235475
много са вкусни, правя ги по 2 минути на страна на степен 4 от 6 и стават много пухкави и дебели, не се разстилят сами и не заемат целия тиган
01.09.2019 09:42
3
cosmopolitan88
cosmopolitan88
Най-после рецепта с кисело мляко! Аз ги правя само така, но досега не съм попадала на друг, който да ги прави с кисело, а не с прясно мляко.
23.08.2019 11:20
4
1
1
Покажи всички подкоментари
Kristina Koleva
Kristina Koleva
Страхотни са , направих ги с 3 чаши брашно и станаха 13.
06.01.2019 00:34
3
1
Rosi Andreeva
Rosi Andreeva
Станаха страхотни, но не излезнаха 15 бр, а едва 8 :)
22.05.2018 12:21
6
5
Shteriu Djarov
Shteriu Djarov
другият път трябва двойна доза едвам опитах
07.05.2018 10:09
4
4
Петя Тоскова
Петя Тоскова
Най-страхотните палачинки дето съм правила
03.03.2018 22:17
7
2
К.Илиянова
К.Илиянова
Обожавам палачинки,по тази рецепта стават много хубави.
25.02.2018 11:20
11
5
Калиакра Лазарова
Калиакра Лазарова
Винаги съм се борила с палачинките и никога не ставаха, както трябва. Нерви, разправии - бях ги отрекла. Прочетох това и си казах - последен шанс.
Станаха супер. Добавих само лъжица олио към сместа и ги правих в тиган с масло.
Уникални
02.11.2017 12:18
30
5
Марин Дончев
Марин Дончев
Аз ги правя само по този начен и стават страхотни!А някои казват,че палачинки с кисело мляко не стават...
29.08.2017 11:08
10
6
Eлза
Eлза
Много добри станаха, ще забравя за другите.
21.08.2017 13:22
8
3
Мирелла Сомова
Мирелла Сомова
Направих палачинките по рецептата, но лично на мен не ми допаднаха - малко блудкав им е вкуса. Иначе на домашните ми много им харесаха и вероятно ще правя занапред. Може би трябва да им дам втори шанс! Благодаря на авторката, че споделя идеите си! :)
25.05.2017 12:36
7
3
Happу
Happу
Станаха страхотни.Добавих към сместа малко мазнина.
16.05.2017 11:24
11
5
Антоанета Христова
Антоанета Христова
Станаха много вкусни и изчезнаха за минути от чинията. Много се харесаха. Не бях правила с кисело мляко до сега, но се оказа много сполучлива рецепта.
07.02.2017 19:46
15
4
Марин Дончев
Марин Дончев
Към сместа добавям и една лъжица мазнина-олио или зехтин.
05.02.2017 15:13
9
1
Рая
Рая
Страхотни палачинки! Всички ги обожаваме!
06.01.2017 11:21
9
4