Хански шиш

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Хански шиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • горчица - 1/2 с.л.
  • винен оцет - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 2 щипки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • свинско месо - 1 кг
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • лук - 3 - 4 глави
  • печурки - 200 г
  • еленски бут - няколко филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправките за маринатата се смесват в купа и разбъркват хубаво. Месото се реже на еднакви кубчета и престоява поне 3 часа в маринатата.

Парчетата се увиват в тънки филийки еленски бут и се нижат на шиш, като се редуват с парчета лук, печурки и кисела краставичка.

Пече се на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: