Начин на приготвяне
Разтопеното масло се разбива с миксер с пудрата захар до получаване на паста. Постепенно се добавят жълтъците и се разбива до получаване на хомогенна смес.
Шоколадът се разтапя с около 30 мл. прясно мляко и постепенно се добавя към яйчината смес. Преди това към яйчната смес добавяме натопените в останалото мляко хлебни трохи.
Добавят се и разбитите на сняг белтъци с кристалната захар и смлените лешници. Бърка се внимателно, в една посока със сладкарска шпакла до получаване на хомогенна смес.
Изсипва се в купички, които предварително са намазани с масло и поръсени с галета. Пече се на водна баня при 160-180 градуса около 40-50 минути.
По желание може да се гарнира с топка сметанов сладолед. Най-добре е да не се вади от купичките.