Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Шоколадов пудинг с лешници

Шоколадов пудинг с лешници

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Шоколадов пудинг с лешници1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 60 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 50 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • хляб - 2 филии (стар)
  • кристална захар - 3 с.л.
  • лешници - 50 мл
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло се разбива с миксер с пудрата захар до получаване на паста. Постепенно се добавят жълтъците и се разбива до получаване на хомогенна смес.

Шоколадът се разтапя с около 30 мл. прясно мляко и постепенно се добавя към яйчината смес. Преди това към яйчната смес добавяме натопените в останалото мляко хлебни трохи.

Добавят се и разбитите на сняг белтъци с кристалната захар и смлените лешници. Бърка се внимателно, в една посока със сладкарска шпакла до получаване на хомогенна смес.

Изсипва се в купички, които предварително са намазани с масло и поръсени с галета. Пече се на водна баня при 160-180 градуса около 40-50 минути.

По желание може да се гарнира с топка сметанов сладолед. Най-добре е да не се вади от купичките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: