Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Лаваш с Кайма

Баница от Лаваш с Кайма

Баница от Лаваш с Кайма
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Вместо с кори за баница - лаваш - кулинарен експеримент с изненадващо вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • лаваш - 5 листа
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 120 мл
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на ситно. Изпържете го и добавете към него и каймата. Разбъркайте сместа в тигана и похлупете с капак.

Щом плънката стане готова /каймата трябва да промени цвета си/, подправете със сол и чубрица на вкус.

Разбийте яйцата в купа, сметаната, добавите олиото и водата.

С получената смес намажете всяка кора.

Подредете баницата в тава, като редувате лаваша, плънка, лаваш, плънка до изчерпване но количеството.

Най-отгоре намажете с разбит жълтък баницата с кайма.

Изпечете баницата от лаваш с кайма в умерена фурна за около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: