Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Хрупкав лаваш с кайма и зеленчуци

Хрупкав лаваш с кайма и зеленчуци

Хрупкав лаваш с кайма и зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ето това е вкусно предложение за хапване, което цялото семейство ще приеме от сърце"

Необходими Продукти

  • лаваш - 4 бр. кори
  • кайма - 500 г
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • лук - 1 глава
  • универсална подправка
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете ги на ситно и ги задушете в маслото до омекване. Отстранете зеленчуците от тигана. Овкусете със зеленчукова подправка и ако е необходимо, добавете сол.

Сложете каймата в същия тиган и запържете до промяна на цвета ѝ.

Подредете лаваша, като застелете стените на тава за печене с корите, оставете крайчетата извън тавата.

Сложете от зеленчуковата плънка, поръсете обилно с настърган кашкавал, изсипете каймата и заравнете.

Загърнете крайчетата и оформете.

Изпечете пирога на 180 градуса във фурна до хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: