Начин на приготвяне
Като начало - приготвяме плънката за своите банички с кайма от питки лаваш.
В тиган със съвсем малко олио, леко се запържват нарязаните лук и чесън. Прибавя се каймата и се разбърква, докато стане на трохи.
Към това в тигана се слагат и киселите краставички, доматеното пюре и подправките. Може да се добави и сол, но се внимава заради киселите краставички.
Когато се поизпържи и хомогенизира, се отнема от котлона и се оставя да поизстине.
Взимат се питките лаваш. Всяка се намазва с по 1 ч.л. майонеза, слага се по 2-3 с.л. от плънката и се завива на руло.
Нареждат се всички банички с кайма в тавичка.
Отгоре се поръсват с настърган кашкавал и се запичат за 15 - 20 минути.