Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с кайма от питки лаваш

Банички с кайма от питки лаваш

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Банички с кайма от питки лаваш
Снимка: Дани Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусни банички с кайма от лаваш"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 пакет от 6 броя, арменски
  • кайма - 0, 500 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • майонеза - 1/3 кутия или 6 ч.л.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • черен пипер
  • босилек или риган
  • кашкавал - 100 - 150 грама
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като начало - приготвяме плънката за своите банички с кайма от питки лаваш.

В тиган със съвсем малко олио, леко се запържват нарязаните лук и чесън. Прибавя се каймата и се разбърква, докато стане на трохи.

Към това в тигана се слагат и киселите краставички, доматеното пюре и подправките. Може да се добави и сол, но се внимава заради киселите краставички.

Когато се поизпържи и хомогенизира, се отнема от котлона и се оставя да поизстине.

Взимат се питките лаваш. Всяка се намазва с по 1 ч.л. майонеза, слага се по 2-3 с.л. от плънката и се завива на руло.

Нареждат се всички банички с кайма в тавичка.

Отгоре се поръсват с настърган кашкавал и се запичат за 15 - 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: