Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура

Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура1 / 2
20/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • брашно - 1 ч.ч. + 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пк
  • масло - 100 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1/4 ч.ч.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • орехи - 3 с.л. смлени
  • стафиди - 1 шепа
  • Глазура
  • масло - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и нарязана на еднакви кубчета тиква се вари и се пюрира. Краве маслото се разбива с миксер да омекне и се добавя кафявата захар, канелата, индийското орехче и яйцето.

Разбива се отново с миксер. Добавят се размесените брашно и бакпулвер. Разбърква се. Добавя се содата и ванилията, орехите и накълцаните стафиди. Накрая се добавя и пюрираната тиква.

Разбърква се до получаване на еднородна смес и при необходимост се добавя още малко брашно 3-4 с.л. /защото тиквата си пуска вода/.

Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто, което пада трудно от лъжицата. В намаслена тава се изсипват кръгли бисквити с помощта на лъжица. Изпичат се.

Глазура: Краве маслото се разтапя в касерола, докато покафенее. Добавя се захарта и се бърка да се разтопи. За да се втечни се добавя прясно мляко.

Ароматизира се с ванилова есенция. Охладените бисквити се мажат с горещата и все още течна глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: