Начин на приготвяне
Обелената и нарязана на еднакви кубчета тиква се вари и се пюрира. Краве маслото се разбива с миксер да омекне и се добавя кафявата захар, канелата, индийското орехче и яйцето.
Разбива се отново с миксер. Добавят се размесените брашно и бакпулвер. Разбърква се. Добавя се содата и ванилията, орехите и накълцаните стафиди. Накрая се добавя и пюрираната тиква.
Разбърква се до получаване на еднородна смес и при необходимост се добавя още малко брашно 3-4 с.л. /защото тиквата си пуска вода/.
Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто, което пада трудно от лъжицата. В намаслена тава се изсипват кръгли бисквити с помощта на лъжица. Изпичат се.
Глазура: Краве маслото се разтапя в касерола, докато покафенее. Добавя се захарта и се бърка да се разтопи. За да се втечни се добавя прясно мляко.
Ароматизира се с ванилова есенция. Охладените бисквити се мажат с горещата и все още течна глазура.