Агнешко бутче с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко бутче с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Класика за семейната трапеза - ароматно агнешко бутче с топящи се устата картофки"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2 - 2. 5 кг
  • картофи - 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - пресен
  • девесил - пресен
  • масло - 150 г краве
  • олио - 3 - 4 с.л
  • горчица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото бутче. Направете с нож леки прорези и напъхайте вътре зелените подправки, предварително накълцани.

Разбийте горчицата с малко олио и намажете обилно месото. Оставете да се маринова на хладно за 1-2 часа.

След това поръсете месото с останалите зелени подправки, като го преместите в подходяща подмазнена тава. Загрейте маслото с още малко олио и още горещо полейте бутчето с него лъжица по лъжица.

Обелете и нарежете при нужда картофите. Разпределете ги около бутчето. Поръсват се подправки и се долива отстрани чаша вода или по желание бяло вино.

Покрийте тавата с фолио и сложете агнешко бутче с картофи да се пече на 180-200 градуса около 2 - 2.30 часа.

Получава се много вкусно агнешко печено, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка: