Начин на приготвяне
Шкембето се измива и се слага в тенджера със студена вода да ври на силен огън около час – час и половина (до готовност).
След като се свари, шкембето се изважда от тенджерата и се нарязва на малки хапки (парчета) и се връща отново в тенджерата да си ври на по-слаб огън.
В отделен съд се разбиват жълтъците и киселото мляко, след което бавно се прибавя към бульона с шкембето. Слага се и солта и ври още около 10-ина минути.
В тиган през това време се запържва олиото с червения пипер и се добавя към готовото шкембе.
Чорбата се поднася със съд, в който сте пресовали (счукали) чесън и оцет.
Шкембето с кисело мляко е готово.
Коментари
Необходими продукти
1.Телешко шкембе 0,700 кг.
2.Краве масло 0,100 кг.
3.Олио 1 с.л.
4.Брашно 1 с.л.
5.Животинска готварска сметана 0,200 л.
6.Краве прясно мляко 1 л.
7.Червен пипер 3 с.л.
8. Сол
Шкембето се вари в 4 литра вода, когато се свари към него се добавя запръжката, която се състои от масло,сметана,червен пипер,олио и брашно.Накрая се добавя млякото и сол на вкус. Остава се да ври около 5 мин.
Бон апети!