Аз свинското шкембе също го правя с кисело мляко и става чудесно! Подобна е моята рецепта, но в застройката неслагам 2яйца, а 4 жълтъка.
23.01.2017 14:52
4
Илияна Гегова
Извинявай, ама шкембе чорба с КИСЕЛО мляко и олио... блях. Поне я кръсти "Сиромашка шкембе чорба", защото няма нищо оригинално в тази рецепта. Гавра с шкембето.
18.07.2016 04:27
26
10
Cvetomir
Правил съм шкембе чорба по много рецепти, но тази е най сполучливата:
Необходими продукти
1.Телешко шкембе 0,700 кг.
2.Краве масло 0,100 кг.
3.Олио 1 с.л.
4.Брашно 1 с.л.
5.Животинска готварска сметана 0,200 л.
6.Краве прясно мляко 1 л.
7.Червен пипер 3 с.л.
8. Сол
Шкембето се вари в 4 литра вода, когато се свари към него се добавя запръжката, която се състои от масло,сметана,червен пипер,олио и брашно.Накрая се добавя млякото и сол на вкус. Остава се да ври около 5 мин.
Бон апети!
31.01.2014 22:29
30
3
1
Ivo
Добра рецепта. Аз варя шкембето в 80% мляко и 20% вода.
4 литра вода ми се вижда доста, а и нямам такъв съд, който да побере и водата и шкембето и млякото. Колко от нас имат такава тенджера ???
16.04.2016 23:56
10
7
веси
аз правя шкембе чорбата с телешко шкембе, без яйцата,а киселото мляко го сипвам при олиото и леко запържения червен пипер и бъркам непрекъснато,след това добавям бульона
30.11.2013 17:40
9
3
Снежина
Така е Диди,не се слага ЯЙЦЕ на шкембе чорба!Да не ви е пилешка супа?
11.09.2013 20:40
22
2
Диди
Тая шкембе чорба,която е на снимката е като пресечена!Дали от киселото мляко или пребитото яйце,не зная!Но е грешна рецептата!След като ври 1 час и се нареже,слага се отново да ври и се долива ПРЯСНО МЛЯКО!Следва същото пояснение....запържваме брашното с червеният пипер и полека лека до разбиваме с бульона от чорбата,за да се разтвори добре брашното и оставяме да ври 10-15 минути!Да Ви е сладко!
11.09.2013 20:38
28
4
От дедото
Преживните имат търбух-там отива най-напред храната.Тук протичат процеси под действието на ензими,които разграждат целулозата.Когато той се напълни,преживното ляга и на порции връща храната в устата,сдъвква я и праща в стомаха.Пак ензими,отива в тънките черва,усвоява се,следва дебелото черво.По нататък-бобаронки,фъшкии(айде а не ти развалям апетита).
13.02.2013 14:36
4
6
Дядо веселяк
Моме,не се коси от забележката.То и чиляк не не е преживен, ама си има шкембе.Не си в грешка по този въпрос.За другото незнам.И да знаех-гроб съм.Иначе за рецептата- класика.БЛАГОДАРЯ(спосибо,мерси,тенкю,Аллах бин берекет версън,пхай-пхай,сполай ти)!
13.02.2013 14:05
2
4
Michelle
Благодаря за пояснението,права сте, че е част от храносмилателната система на преживните животни :) Написала съм го така, понеже уточнавам! Във всеки един магазин за такива продукти има табела - телешко и свинско. Ако аз греша, значи изключително голяма част от населението, които продават и приготвят са в грешка!!! Все пак коментара ви показва, че сте обърнали внимание на рецептата ми - благодаря :)
20.01.2013 18:45
диана
Няма такова понятие свинско шкембе???Шкембето е част от храносмилателната система само на преживните животни.
Необходими продукти
1.Телешко шкембе 0,700 кг.
2.Краве масло 0,100 кг.
3.Олио 1 с.л.
4.Брашно 1 с.л.
5.Животинска готварска сметана 0,200 л.
6.Краве прясно мляко 1 л.
7.Червен пипер 3 с.л.
8. Сол
Шкембето се вари в 4 литра вода, когато се свари към него се добавя запръжката, която се състои от масло,сметана,червен пипер,олио и брашно.Накрая се добавя млякото и сол на вкус. Остава се да ври около 5 мин.
Бон апети!
4 литра вода ми се вижда доста, а и нямам такъв съд, който да побере и водата и шкембето и млякото. Колко от нас имат такава тенджера ???