Сочни кюфтета с кисело мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
23/05/2018
"Колко точно са сочни ли - колкото не може да си представите, затова задължително ги опитайте "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 305
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - около 1 кг от свинско месо
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 гл., ситно нарязан
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка, не повече
  • сол - на вкус, ако каймата е безсолна
  • хляб - 2 - 3 филии
  • черен пипер - смлян
  • магданоз - 1 голяма връзка
  • чубрица - или кимион
  • вода - около 1/2 к.ч., студена, или газирана или бира
  • люти чушли - по желание
  • брашно - за овалванена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слага каймата, чукват се яйцата, прибавя се лукът, киселото мляко се смесва със содата да шупне и също се прибавя, филиите хляб се накисват във вода, после се изстискват, натрошават се.

Прибавят се подправките - ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол, чушле, малко вода.

Всичко се меси до получаване на пухкава смес, оставя се в хладилник за около 30 минути.

После с мокри ръце се оформят кюфтетата.

Овалват се в брашно и се пържат в загрятата мазнина до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар