Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с ориз

Пуешки бутчета с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пуешки бутчета с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-4
"Пилешките бутчета са за аматьори, предлагаме ви да опитате пуешки бутчета, и тогава пак ще поговорим"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 броя
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • яйца - 2 - 3 броя
  • галета
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително пуешките бутчета до готовност, след това ги отцедете и подсушете и поръсете с подправки.

Измийте ориза. Запържете в малко мазнина скълцаните лук и чесън. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и овкусете с подправките.

Прехвърлете в тава, долейте около 4 и 1/2 ч.ч. топла вода и изпечете ориза до готовност.

В дълбок тиган загрейте повечко олио. Потапяйте пилешките бутчета в брашно, разбити яйца и галета и ги панирайте до приятен загар.

Поднесете пуешките бутчета с гарнитура от ориза, поръсен с малко скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Митко
Митко
Здравейте, как трябва да се потопят пилешките бутчета ? В смес от брашно и разбити яйца или във всичко по-отделно ? Имам предвд първо в брашното и после в яйцата ли ? Как моля обяснете
19.03.2013 13:02