Малки палачинки от тиквички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Малки палачинки от тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Перфектните палачинки, които без никакво замисляне може да сервирате с бира"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. среден размер
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 0.5 ч.л.
  • сода бикарбонат - 0.5 ч.л. загасена в малко оцет
  • брашно - 6 с.л.
  • за плънката
  • кайма - 250 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с плънката. В купа поставете каймата, добавете ситно нарязания пресен лук, черен пипер и сол (ако е нужно) на вкус. Замесете каймата и ако е много плътна, разредете с малко вода.

Почистете тиквичките и ги настържете в купа на едро ренде, добавете разбитите яйца, загасената сода в оцета, солта и разбъркате. Накрая добавете брашното, отново разбъркайте.

Покрийте дъното на тиган с олио, нагрейте много добре. Със супена лъжица разстелете тънко от сместа с тиквички на няколко места, върху тях поставете тънко 1 ч.л. от плънката и покрийте с 1 с.л. смес от тиквички тънко.

След като добият кафяв цвят отдолу, обърнете палачинките от другата страна и пържите на среден огън за около 3-4 минути.

Подредете готовите палачинки от тиквички върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях. Сервирайте с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: