Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Бронзови манатарки в масло

Бронзови манатарки в масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бронзови манатарки в масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
3
"Уж просто едни гъби в масло, а ние така се развълнувахме - сигурното защото са много вкусни"

Необходими Продукти

  • бронзови манатарки - 300 г
  • масло - 60 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре гъбите и нарежете надлъжно на сравнително дебели ивички пънчетата, а шапките може да направите на парченца, както ви харесва.

Загрейте зехтина на силен огън и запечете за кратко с малко сол.

Когато започнат да придобиват загар, сложете маслото и чесъна, нарязан на дребно или на тънки филийки, и гответе още няколко минути, докато омекнат добре манатарките и поемат от аромата на чесън и масло.

Сложете оцета и магданоза, разбъркайте за кратко и сервирайте веднага гъбите в масло.

Бронзовите манатарки в масло са вкусни и лесни за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: