Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко. В 100 мл от него разтворете маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. Покрийте съда и оставете на топло да се активира маята.
Разтопете маслото и оставете да се охлади, но да остане течно. Пресейте брашното и направете кладенче. По ръба поръсете солта.
Изсипете втасалата мая, останалото прясно мляко, яйцата и половината от разтопеното масло.
Замесете средно меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса за около 30-40 минути, докато удвои обема си.
Разделете тестото на две части. Всяка разточете в правоъгълна форма с размери 25-40 см.
Намажете с малко масло, наредете слайсовете бекон и навийте на руло.
Нарежете на 8-9 части. Намажете формички за мъфини с масло и поставете по един отрязък.
Оставете да втасат отново за 20 минути. Намажете с останалото масло и поръсете със семена.
Печете охлювчетата в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 30-35 минути.
Розичките с бекон са готови.
Коментари