Начин на приготвяне
От продуктите се омесва средно меко тесто, като маята направо се размесва с брашното и другите продукти. Олиото се добавя накрая на месенето, като тестото се разтяга и по средата му то се излива с лъжица.
Омесва се хубаво до поемането му. Тестото се покрива с найлон в купа и се оставя на включена фурна на 20-30 градуса за 30 мин.
След това се поставя на плота, поръсен леко с брашно и се размесва леко. Тестото се дели на 2 части - една по-голяма и втората - на половината на първата.
От голямата част на тестото се правят топки, големи колкото яйце. Покриват се с кърпа. От малката част тесто също се правят топчета но с големината на орех.
По-големите топчета се разточват на кръг. Нарязват се на 4 сектора, без да се стига до средата. В средата се поставя малкото топче и с всяка част от нарязаното първо кръгче се завива леко.
Получава се розичка. Те се редят в тава намазана с масло или олио на разстояние, да не се слепят при печене.
Така подредени се намазват с жълтък, малко олио и вода. Изпичат се на 180 градуса за 35 мин.