Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Здравословно хлебче с левурда в хлебопекарна

Здравословно хлебче с левурда в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Здравословно хлебче с левурда в хлебопекарна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
225 мин.
Порции
1
"Здравословното хранене е мисия, която сме приели присърце - затова ви предлагаме и тази изпитана рецепта за здравословно хлебче с левурда"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (размер М)
  • извара - 150 г кашкавалена
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • кокосово брашно - 1 с.л.
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • овесени трици - 2 с.л.
  • суха мая - 3 г за хляб
  • патешка мас - 2 с.л. (краве масло, зехтин)
  • топла вода - 50 мл
  • сол - 1 с.л. равна
  • левурда - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се сдобиете с левурда (още див чесън), най-лесно е да я добавите в салата, да си направите песто или дип.

Може да я използвате и за направа на лек. На мен обаче ми се искаше да приготвя нещо, което не бях правила преди и фантазията ми роди идеята за това хлебче, ухаещо леко на чесън.

В контейнера на хлебопекарната най-напред сложете течните съставки - яйцата, топлата вода, патешката мас и изварата. Прибавете накълцаните стръкове левурда, сол, лимецовото, кокосовото и лененото брашно и овесените трици. Най-отгоре прибавете сухата мая.

От менюто изберете програма за безглутенов хляб и препечена кора.

Хлебчето е меко, ароматно и вкусно!

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мисса
Мисса
Винаги е по-добре, когато е здравословно!
30.05.2018 23:28
1
1
Покажи всички подкоментари