Начин на приготвяне
Разтворете маята в част затопленото прясно мляко, разбийте 2 яйца и 1 белтък с вилица, добавете захарта, ванилиите, лимоновата захар, капачка уиски, разтопеното и охладено масло и останалото топло прясно мляко.
Сипете разтворената мая на дъното на казанчето, добавете яйчената смес, солта и накрая брашното.
Включете хлебопекарната на програма „месене и втасване”, след като приключи цялата тази програма, извадете тестото.
Разделете на три части, разтеглете всяка част на правоъгълна кора поставете от предварително нарязания на ленти пестил, завийте на рула и сплетете рулата на плитка.
Поставете оформения козунак в казанчето, но вече без бъркалките и оставете да втаса отново в хлебопекарната.
Преди да включите на програма „печене”, намажете козунака с разбития жълтък с малко мляко.
Печете на програма за средно изпичане за 40 минути.