Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Брашняна халва с розова вода

Брашняна халва с розова вода

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Брашняна халва с розова вода1 / 2
29/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • розова вода - 3 с.л.
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и запича на сух тиган до жълтеникав цвят и се запържва в разтопеното краве масло до карамелен цвят, като се мачка с лъжицата, за да не се образуват топчета.

Добавя се студеното прясно мляко и захарта и се бърка добре.

Сместа започва леко да се отделя от съда.

Накрая се добавя розовата вода и се бърка до хомогенна смес. Изсипва се в тава и се оставя да изстине.

Реже се на ромбчета.

По желание се ръси с ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: