Пилешки бутчета с бекон

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20722450
30/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 440
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и разделяме на горно и долно бутчетата. Загряваме зехтина в дълбока тава и подреждаме бутчетата отгоре. Поръсваме ги със зеленчуковия бульон и ги овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Задушаваме ги (под капак) така за около 15 мин, като ги обръщаме от време на време.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Върху всяко бутче поставяме по 2-3 слайсчета бекон. Добавяме в тавата нарязаните на лентички моркови и лук. Поръсваме с малко зехтин, а по желание може да добавите още малко сол и пипер.

Завиваме тавата с алуминиево фолио и я пъхаме във фурната.

Печем така около 30 мин, след което махаме фолиото и продължаваме да печем до получаване на златиста коричка на бутчетата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар